måndag 2 december 2013

Lucka #2 = Kaminincidenten

7 oktober 2011. Det är höst och fiskegänget bestående av Jimmy, Mats, Henrik och jag har åkt till Åland för fiske. Vi har haft några sagolika dagar och slagit gäddrekordet som då var 56 gäddor på 2 dagars fiske. Dock ingen riktigt stor.
 
 
 
Varje fiskeresa brukar betyda en utgång. Denna gång hade vi dock bestämt oss för att vara kvar i stugan och spela spel på kvällen. Men öl efter öl gjorde oss lite mer sugna på att åka in till Mariehamn. Till slut slog jag på Hoffmaestro - Highway man och det avgjorde saken. Mats hade googlat fram numret till Sivs taxi redan innan låten var slut.
 
Vi skyndade oss att duscha av oss den värsta gäddslemmet och spruta på oss deodorant, vax. Vi hann precis klart i tid för att hinna ner till Taxin.
 
Då slänger jag ett ögonkast mot kaminen.
 
 
 
Luckan har inte gått igen. Istället är det full fart på elden och kaminen är proppfull med ved, det går knappt att stänga den brännheta luckan. Vi kan inte lämna kaminen så här utan får ta tag i de brännande vedträna, springa genom stugan och slänga ut dem på gräsmattan. Röken sprider sig i stugan och hade vi haft ett brandlarm hade det tjutigt för fullt. Tillslut har vi fått kontroll på elden och vågar lämna kaminen. Vi luktar gädda, rök och eld när vi sätter oss i Sivs taxi där taxametern har tickat på ett bra tag.
 
Alla anklagelser riktas mot Henrik som först nekar att han ens varit i närheten av kaminen. Men efter en stund kommer det fram att det ändå "kanske var jag som la in ett vedträ för mycket".
 
Lite senare blir samme Henrik inte insläppt på krogen, men det är en annan historia!
 
Ett roligt minne i alla fall - lucka nr 2 är öppnad, 22 kvar.

5 kommentarer:

  1. Haha, det var en rolig resa det där, och med Henke och hans kamineldning. Var det inte så att han fick eldförbud efter det?

    SvaraRadera
  2. Det stämmer mycket bra! Mig veterligen så gäller det förbudet än idag. Men 2015 borde Henke få elda igen.
    Sivs taxi <3

    SvaraRadera
  3. Inte nog med det så var det en brud som snodde marker av mig på casiont. Senare på kvällen såg vi henne på avstånd vid grillkiosken. Jag och jonas kasta ett par mynt som hon började jaga efter och just när hon skulle plocka upp det ena så skickade jonas iväg ytterligare ett mynt. Hon tittade upp och såg jonas ovh mig stå och skratta åt henne. Shit va arg hon blev kastade mynten mot oss och skrek någonting som inte riktit kommer ihåg va det var. Troligen inget trevligt
    Sen kom Henke och Mats med Mariehams starkaste hamburgare som dödae alla onda och goda bakterier i kroppen.

    SvaraRadera
  4. Härliga minnen! Den där bugaren var verkligen het :-)

    SvaraRadera
  5. Hehe en big Göran, 300g kött :)

    SvaraRadera